En underbar skidtur på Blängen

Det börjar ta en hel del på snön nu och våren gör mer och mer för att annonsera sin ankomst. Dagarna blir allt varmare och längre, solen är faktiskt uppe fem minuter mer för var dag nu i mars. Det tar hårt på snön men på Billingen var det rena rama vinterlandskapet i går...

Ett tag trodde jag att det var kört med längskidåkning på Blängsmossen den här säsongen. Det var 24 år sedan jag åkte skidor där men vi fick ju en omgång snö till och i går var jag ledig och tog chansen. Det ångrar jag inte. När man väl tagit sig ut på mossen från Lerdalavägen öppnar sig ett landskap som är smått overkligt i våra trakter. Man tror nästan att man hamnat i ett norrländskt fjällandskap - och när detta landskap är klätt i vinterskrud blir man så hänförd att ord saknas. Bilderna jag tog gör det ändå ingen rättvisa. Måste upplevas, så passa på nu om du har chansen...















Tog mig fram genom 100 procent stakning. Armarna och magen fick jobba medan benen fick vila. Det passade bra eftersom jag hade tänkt mig en löprunda frampå eftermiddagen/kvällen. Det blev ett par varv på Blängen (15k) och det var verkligen en lisa för själen. Träning och rekreation på en och samma gång. En riktig höjdare! Överkroppen fick sin träning och skidorna gled fint i spåren. På sina ställen tittade dock mossen fram.
Men den där löprundan jag hade tänkt mig lite senare... Hm, jag somnade tidigt på kvällen och fick ta den i dag innan gymmet istället.

På några få ställen gjorde sig mossen påmind...


Kommentarer

  1. Mossans Vänner24 mars 2016 kl. 22:58

    Otroligt vackra bilder!
    Btw Fanns det ngn som fastnat i mossen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var riktigt fint på Blängen denna dag. En fin avslutning på längdåkningen för denna säsong.
      Hahahaha, nä någon som fastnat i mossen såg jag inte. Men jag känner en som gjorde det en sommarkväll. "Mossing people" tog hand om hen. Hen visste nog inte att man skulle ta myrsteg där och efter detta såg vi aldrig hen på mossen igen (höhöhöhö). ;)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet